Singapore
Door: Leo
Blijf op de hoogte en volg NetteLeo
27 Januari 2020 | Singapore, Singapore
Zondag vanuit Amsterdam vertrokken met Singapore Airlines richting Singapore. De vlucht verliep vlot. Onderweg wel turbulentie, maar dankzij onze geriefelijke stoelen weinig last hiervan gehad. Wij vertrokken ruim 20 minuten te laat, maar landden ruim een half uur eerder in Singapore. Het was heel rustig op het vliegveld. De dames bij de douane hadden er niet veel zin in, er kon geen lachje af. We hadden een visum nodig, dus werden verzocht deze alsnog in te vullen. Bij de balie nog onze vingerafdrukken afgeven en de dames waren goed voor het stempelwerk. Onze koffers stonden inmiddels klaar naast de band bij de koffers van de crew. Wat een service. Geen idee wie ze van de band gehaald had. Bij de uitgang een taxi naar het hotel genomen. Daar hadden ze ons om 6.15 uur nog niet verwacht, met onze koffers en dikke kleren. We konden ons omkleden in de restrooms, hoewel... een restroom is gewoon een toiletruimte. In dit geval een vieze ruimte! Niks omkleden dus, gewoon wachten in de hal op onze kamer. Het kon wel twaalf uur worden. Net lag lekker op de bank te slapen, maar dat hadden ze liever niet. Uiteindelijk kregen we de kamer rond een uur of elf. Wij waren gesloopt, dus even een tukkie gedaan. Dat kwam goed uit, want het regende pijpenstelen. Rond vieren, het was inmiddels weer droog en warm, zijn we gaan wandelen. Er lopen wel veel mensen met kapjes voor hun mond. Angstig voor het coronavirus? Wij hebben de wijk Little India bezocht. Dit is een authentieke wijk door de Indiase winkels en is een smeltkroes van culturen, kleuren en geuren. De Serangoon Road is het hart van Little India. Aan de ene kant van de straat staan vele afgebladderde shophouses en aan de andere kant ligt de ene goudwinkel naast de andere en ongelooflijk hoe druk het daar is. Het krioelt er van de mensen. Het leven speelt zich af op straat. Hier worden nagenoeg geen mondkapjes gedragen door de bewoners. Naast elkaar vind je prachtige boeddha-, hindoetempels, kerken en moskeeën. Wij moesten om naar binnen te gaan de schoenen uit trekken, maar daar alles binnen nat was, hebben we alleen de buitenkanten gezien. Wel hele mooie, kleurrijke tempels!
27 Januari 2020 - 06:46
Fred:
Een goed begin......! -
27 Januari 2020 - 08:13
Linda:
En dan nu maar lekker genieten van jullie mooie reis! -
27 Januari 2020 - 08:54
Elly:
Hallo Bokkie's,
Wat een spannende onderneming. Leuk om het een beetje mee te beleven.
Heel veel plezier en geniet van al het mooie's wat jullie onderweg tegenkomen!
Groetjes Elly -
Marijke:
Meteen al spannend. Dat belooft wat. Veel plezier. -
27 Januari 2020 - 09:57
Jacqueline Dekkers Los:
zo, de kop is eraf en het avontuur is begonnen met een schone slaapster op de bank.
ik ben benieuwd nar jullie verhalen en straks vast ook nog wat foto's erbij.
veel plezier! -
27 Januari 2020 - 13:08
Yvonne:
Hi Anti en Leo,
De eerste rit zit erop. Nog even doorbijten en dan lekker slapen. Morgen weer een nieuwe dag en een nieuwe uitdaging Lekker genieten! -
27 Januari 2020 - 18:21
Pauline:
Heerlijk, na zo'n uitputtende reis meteen al een heel verslag. Dat belooft wat. Kijk nu al uit naar de volgende afleveringen!
Heb het fijn daar,
Pauline -
27 Januari 2020 - 20:19
Anita Johns:
Sounds great Leo and Antoinette, glad you had a safe trip. Enjoy singapore and see you soon xx -
28 Januari 2020 - 06:00
Gerdine:
Great that you had a safe trip to Singapore! Awesome photos too! Buy some face masks! Don't like the sound or coronavirus! See you soon xo -
02 Februari 2020 - 10:14
Carolus.: