Onderweg, 13 t/m 16-12-2011
Door: DeBokkies
Blijf op de hoogte en volg NetteLeo
16 December 2011 | Nieuw Zeeland, Christchurch
Ik heb mijn vader nooit horen klagen over het eten aan boord van Quantas. Ik ben nieuwsgierig wat hij van het eten van Malaysia Airlines gevonden zou hebben. Geen Hollandse pot, maar rijst met sambal garnalen als ontbijt voor Antoinette. We hadden het slecht verstaan. Beiden ietwat doof.Ik koos toen maar voor het andere gerecht. Wafels en een soort pannenkoek.
Het gekke is dat je vliegt met een snelheid van zo'n 900 km/uur, maar dat je toch 7 uren kwijt raakt. Heeft Tasman dat vroeger ook doorgehad vraag ik me dan af.
In Kuala Lumpur hadden we een dagkamer. Ik heb medelijden met al die mensen die in een ander land gaan wonen en de taal niet machtig zijn. Je bent overal aan het speuren of je bordjes ziet. Tenslotte maar naar de info balie. Rechtdoor en dan naar level 2. Dat we eerst in het treintje moesten stappen was ze vergeten te zeggen en waar we naar level 2 konden ook. Gelukkig was het hotel 'Pan Pacific' goed te bereiken. De bedden waren lekker hard. Op een scherm in de kamer is te zien wanneer je vlucht gaat. De namen van Tutup en P. Akhir verschijnen verschillende keren op het scherm. Stelletje stomkoppen zo zijn ze te laat voor hun vlucht. Er gaat een belletje rinkelen als de namen ook op andere vluchten verschijnen. Even goed kijken en wat blijkt, ze worden ook genoemd als closed en final call. Na vijf uren slapen zijn we klaar wakker We vertrekken naar de luchthaven om de vlucht van 21.50 uur te pakken.
De vlucht naar Auckland duurt weer zo'n 11 uur. De riemen moeten vaak om, wegens turbulentie. Weer tailwind, nu 156 km per uur. Hoofdpijn (en ik altijd maar zeggen, dat hoofdpijn geen pijn is, maar verliefd te zijn en niet bemind te worden pas pijn is) en een opstandige maag maakten dat de reis wel erg lang duurde.
Donderdag 15 december 2011:
Na ruim 18.000 km komen we in Auckland aan. Veel regen en bewolking, maar wel 19 graden. Je moet eerst van het vliegveld af, om met een pendelbus naar de vertrekhal te gaan voor de laatste etappe naar Christchurch. Hier komen we na een dik uur aan. Geen regen. Op de luchthaven zijn ze aardig aan het werk. Of dit door de bevingen komt, weten we niet. Helaas stond er geen busje klaar om ons naar het motel te brengen, maar met de super shuttle was het ook zo gepiept. We zitten er voor een nacht. Snel boodschappen gedaan en een telefoon gekocht. Hierna 16 uur geslapen!
Vrijdag 16 december 2011:
We wilden er om 8 uur uit, maar ja geen wekker gezet.
Door de eigenaar van het motel naar het Maui verhuur bedrijf gebracht. We bekijken eerst een instructie filmpje op een laptop in het Engels, met allemaal zaken die wel en niet mogen. In de hal zitten verschillende mensen met kinderen die voor ons, doven, toch wel te veel lawaai maken. We ondertekenen de papieren en kopen een eventuele schade voor het kantelen van de camper af. Wij zijn nu voor € 40,00 voor alle schade verzekerd.
We mogen vertrekken. De auto is nog geen half jaar oud. Wel links rijden! Antoinette is erg ontspannen, zeker als blijkt dat de camper niet harder gaat dan 30 km/uur. Hier komen we na zo'n 400 meter achter. Bij de eerste mogelijkheid besluiten we te keren. rotonde links nemen, iedereen van rechts heeft voorrang, rechter baan in, linker baan vervolgen met alarmlichten aan. Door toeval, zal me niet slimmer voordoen, raak ik een pookje bij het stuur aan. Hier was niet over gesproken. Dit blijkt, lezen we net, de cruise controle te zijn. Opeens had de auto meer power. Bij de volgende rotonde maar weer gekeerd. De camper is 7,20 lang en 3 meter hoog. Bij het boodschappen doen merk je wel dat je een speciale plek en de ruimte moet hebben om te parkeren. Bij mijn eerste poging zat ik ongemerkt 3 cm van een hek af.
We staan nu op een Top10 camping in Christchurch. Wij hebben onze koffers uitgepakt en het is nu bijna 19.00 uur. De safe ging niet open. De code was op het instructie filmpje te zien: 1234 na drie keer proberen ging het alarm af. Op tv kon je het filmpje terugkijken, maar DVD doet het niet. Maui gebeld en wat bleek: de code moest zijn 8888. Dat stond nergens. Net zit achter het stuur de handleiding van de auto te lezen. De eerste dag zit er bijna op. Straks eten en wederom slapen.
Lianneke een nicht komt ons morgen, zaterdag, om 9 uur halen.
16 December 2011 - 06:36
Jacqueline:
goedemorgen bokkies!!
wereldreiziger word je niet zomaar hoor, dat is een kwestie van afzien en vooral zelf bij de les blijven en dat zal met al die vlieguren niet gemakkelijk geweest zijn.
maar jullie zijn op de plek van bestemming.............wat zal dat een opluchting zijn.
en past alles in de camper, vast wel, hij moet in ieder geval hoog en lang genoeg zijn toch!
spannend hoor en dan moet je met dat joekel ook nog eens linksom op de rotonde!! weer een uitdaging.
hier zijn het met recht de donkere dagen voor Kerst, vandaag mogelijk regen/storm en natte sneeuw, dus tel je zegeningen aan de andere kant van de wereld,
heel veel plezier en ik kan mij voorstellen dat jullie naar het familiebezoek uitkijken.
ik doe dat alvast naar jullie volgende verslag.
KEEP TO THE LEFT !
16 December 2011 - 07:38
Carli En Maria:
We hebben veel aan jullie gedacht en nu we het reisverslag lezen, krijgen we pijn in onze buik! Die code is herkenbaar, wij namen na een paar dagen contact op en toen was het zo gepiept!! Op naar Mount Cook en tot het volgende reisverslag.
Groetjes Carli en Maria -
16 December 2011 - 08:54
Anita And Dai:
Welcome to New Zealand!!! Glad to hear you had a good trip. Enjoy your time in ChCh with Lianneke and look forward to seeing you next week. -
16 December 2011 - 09:08
Karel:
Leo en Antoinette,
Goede morgen,
Ik vind het nu al spannend. Je eerste ervaringen met de camper lijken op onze avonturen in juni van dit jaar. Je zal het meemaken, als je de hoek omgaat komt de rest er altijd achteraan. Ik zag dat Jacq je al waarschuwde, met bochten naar links gaat er rechts achter ook iets gebeuren, daar zwaait iets uit waar je niet op rekent. Wij hadden al snel een bromfietser die een vreemde manoeuvre maakte toen wij van koers veranderde.
Even over de foto's, is foto 2 het interieur van de camper? Luxe hoor, en ook al een kerstboom er in. Er is wel overaan gedacht.
Veel plezier -
16 December 2011 - 10:39
Wim.:
genoten van jullie uitgebreide verslag.
GREETINGS FROM HOLLAND. -
16 December 2011 - 11:17
Rob, Dionne En Jurre:
Hallo bokkies,
Hahahha wat een leuk reisverslag!
Fijn dat jullie heelhuids zijn aangekomen. Tegen de tijd dat jullie terugkomen in Nederland moet je vast weer wennen hoe het is om rechts te rijden en 100!!!!
Heel veel plezier en tot het volgende verslag! Groetjes -
16 December 2011 - 11:33
Pauline:
Antoinette, je kijkt zo lief bij die Bokkepootjes! De sfeer is goed, dat zie je zo.
Het raarste van alles vind ik niet dat jullie aan de andere kant van de wereld zitten, maar aan de andere kant van de dág. Op het moment dat ik dit bericht schrijf (half een 's middags) is het bij jullie al de volgende morgen. Ik begrijp dat ik er dus vroeg bij moet zijn om niet van gisteren te zijn.
Heel veel plezier, geniet!
16 December 2011 - 12:28
Marijke V. D. B.:
Hoi Leo en Antoinette,
Een goed begin is het halve werk!!!
Camper ziet er gaaf uit. Veel plezier en groetjes, Marijke -
16 December 2011 - 12:47
Marianne En Bert:
Ha Leo en Antoinette.Fijn dat jullie goed aangekomen zijn.
Lekker toeren met die camper en veel gaan zien en genieten.We kijken weer uit naar het volgende verhaal.
Groetjes. Marianne en Bert -
16 December 2011 - 12:52
Theo:
Een mooi reisverslag,hopelijk hebben jullie
nu wel de wekker gezet voor deze morgen.
Fijne dag, en doe het rustig aan. -
16 December 2011 - 13:17
Jose:
Heerlijk om te lezen. Denk je aardig wat ervaring te hebben, maar toch wordt er op iedere vakantie weer gestunteld die eerste dagen. Heel leuk om te lezen. :)
16 December 2011 - 14:47
Joyce:
Ha Luitjes,
Hadden jullie misschien eerst moeten oefenen met kamperen in een camper op de Veluwe?
Hier zou ik hoofdpijn van krijgen..
Have fun! Graag lezen wij nog meer stuntelverhalen.
Xx -
16 December 2011 - 15:36
Peter G:
De bus is waarschijnlijk een halfautomaat .
Als op het display een D verschijnt kun je rijdens als ware het een automaat.
Door het pookje naar links of naar rechts te bewegen kun je op/terug schakelen.
Veel plezier !
Hier is het helemaal niks wat het weer betreft ! -
16 December 2011 - 15:47
Dory:
Hallo Jongens, Nou de avonturen zijn dus al begonnen maar gelukkig allemaal met goede afloop. Je bent toch wel een beetje slimmer als je er uit ziet hoor Leotje om de cruise control aan te raken. Nou ik kijk uit naar het volgende verslag dan komt mijn reactie uit Italie denk ik. Dikke kus van Ser voor Net en van mij voor Leo -
16 December 2011 - 18:19
Fred:
Wat hebben jullie in zo'n korte tijd toch al veel meegemaakt. Geniet er maar van! Groeten van Fred. -
16 December 2011 - 18:25
Ton & Birgit:
Dat is genieten, zo'n verslag. Blijf er vooral mee doorgaan na zo'n goede start. Blij voor jullie dat de camper toch iets harder rijdt dan 30! Geniet van de Bokkepootjes :-), maar vooral van jullie droomreis. Tot ergens in het nieuwe jaar. Gr. Ton&Birgit -
16 December 2011 - 18:33
Marian:
Antoinette,
Leuk om jullie reisverslag te lezen.
Wat een camper hebben jullie....
Geniet maar volop en ik blijf jullie volgen. -
16 December 2011 - 22:10
Wim En Jose:
Leo en Antoinette,
Heerlijk om te lezen. Of ik er zelf bij was.
Ik zag het echt helemaal voor me.
gr. Wim -
16 December 2011 - 22:57
Wim En Jose:
Beste Bokkies
Na de eerste reactie gaan we jullie ook proberen op de hoogte te houden van het wel en wee in Nederland.
Effe voor de duidelijkheid.
Abel Tasman is 16-8-1642 vertrokken en heeft die reis op 15-6-1643 afgerond.
Wat zit je nou te zeiken over 7 uur ?
Loting UEFA-cup:
Ajax - Manchester U.
AZ - Anderlecht
Steaua B.- FC Twente
Trabzonspor- PSV.
We gaan natuurlijk niet alle sappige details aangaande het pand Sandinoweg 67 aan jullie meedelen.
Er zijn teveel "geinteresseerden" die dan aanspraak kunnen maken op jouw privileges. We houden het gewoon gezellig.
Vandaag ( 16-12 ), heb je mooi aan je voorbij laten gaan in Holland.
Een en al regen. 3 tot 5 graden hooguit. Gr. Jose en Wim -
17 December 2011 - 06:19
Lianneke:
I am enjoying a great day with these Dutch Rellies!!!! What a pity Antoinette isn't feeling 100%.